FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[Tolerancja] Smutna sprawa:(
Autor Wiadomość
Blak 
(nie)zwyczajny

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: Czw 27 Sie, 2009   

Droga kolezanko od nierozumienia argumentow.
Po pierwsze, nie bardzo mozesz pisac na temat argumentow i odpowiedzi, skoro nie przeczytalas poprzednich postow. To raz
Zaden z tych, ktore napisalas nie padl wczesniej o ile pamietam, ale bylo to jakis czas temu, wiec moje zrozumienie ich nie moglo zaistniec. To dwa

Trzy i przede wszystkim:
Widzisz, po pierwsze, na wszystkie te pytania latwo odpowiedziec, a Twoja znajomosc ludzi(dzieci) nie jest chyba zbyt rozwinieta, ale niech Ci bedzie.
Czemu kolega ma mamusie/ tatusia, a ja nie? Bo Oni maja inna rodzine.

Skad sie wzielam? Kto inny Cie urodzil, ale my Cie kochamy i sie Toba opiekujemy.
Jesli sie dziecko bedzie normalnie wychowywalo, to nie bedzie to dla niego taki problem, jaki zaraz bedziesz chciala mnie przekonac, ze bedzie.
Bo wystarczy czlowiekowi od dziecinstwa dobrze w glowie poukladac.

I obiecuje Ci, ze rodzicami nie sa te stworzenia, ktore Cie splodzily, tylko te, ktore Cie wychowaly...

I tak dalej, i tak dalej.

Badan na ten temat przeprowadzic sie po prostu nie da, poniewaz trzeba by taka osobe kontrolowac 24/24 i jeszcze wiedziec czy taka a nie inna reakcja wynika z tego, ze mial homoseksualnych rodzicow, czy z jednego z 10miliardow innych powodow, ktore sie czlowiekowi przytrafiaja w trakcie zycia.

Najlepsze badania, jakie spotkalem - a szukalem - sa przedstawione w south parku. W jednym z odcinkow, o jajku. Sezon7 o ile pamietam, ale moge sie mylic... :D

A co do poziomu Twoich pytan, no coz. To takie same pytania, jakby dziecko pytalo - mamusiu/tatusiu, czemu moj kolega / kolezanka maja czarnego, zoltego czy fioletowego w rozowe kropki tatusia/mamusie/rodzine.Odpowiedzi na postawione pytania, beda tak samo trudne, jak na te postawione przez Ciebie.

(Swoja droga ja nigdy nie mowilem tatusiu/mamusia i w sumie nie znam nikogo kto tak mowi. No i poza tym, uzywanie prostego jezyka, jaki sie wydaje doroslym, ze jest odpowiedni dla dzieci to po protu oglupinie biednych dzieci. Ale to juz zupelnie inna rozmowa...)

Nie sadze, zebym Cie przekonal, bo polska mentalnosc i podejscie do innch jest conajmniej ksenofobiczne - w przerazajacej wiekszosci, ale mam nadzieje, ze chociaz rozwazysz moja odpowiedz, a nie dasz sie poniesc narodowo/heteroseksualnej ( czy jakiejkolwiek innej) dumie i zaslepiona zloscia odzucisz innosc jako bzdure.

I stonuj swoje posty, bo sie wyglupiasz :wink:

Pozdrawiam (wbrew pozorom) zyczliwie. Bo moje posty nie udezaja w Ciebie, tylko w idee, ktora przedstawiasz. No i troszke w sposob w jaki to robisz :wink:
Blak

`Absurdem jest dzielić ludzi na dobrych i złych. Ludzie są albo czarujący, albo nudni.`

`Wszystkiemu mogę się oprzeć z wyjątkiem pokusy.`

pussy28 

Pomogła: 5 razy

Drogi kolego odpowiem tak samo: stonuj swoje wypowiedzi bo są cokolwiek śmieszne.
To wszystko w tym temacie. <doh>
Najlepiej już go zamnąć.

Nedzia 
SexiMówca
kusicielka

pussy28 napisał/a:
Drogi kolego odpowiem tak samo: stonuj swoje wypowiedzi bo są cokolwiek śmieszne.

Nie zauważyłam nic śmiesznego w wypowiedzi Blak-a... :roll:
Wręcz przeciwnie- zgadzam się z nim.
Argument pod tytułem odpowiedzi na proste pytania nie jest żadnym argumentem. Człowiek ma mózg i potrafi przetwarzać informacje. To, że będzie miał dwie mamusie, nie znaczy, że nie zrozumie skąd się biorą dzieci i co to jest miłość (do której z resztą nie ma żadnej regułki i każdy widzi ją inaczej).

Chcesz bardziej obrazowo?
Wystarczy powiedzieć dziecku - Widzisz, masz dwie mamusie, bo mocno się kochamy. Opiekujemy się sobą i wspieramy, pomagamy sobie w złych chwilach i cieszymy wspólnie z sukcesów. A to jest właśnie rodzina. Nie ważne czy składa się z dwóch mamuś czy z mamusi i tatusia. Ważne w jaki sposób się traktujemy.

No i na dokładkę gdy zapyta co to miłość- widzisz, jest to uczucie jakim darzymy drugą osobę. Jeśli bardzo się o nią martwisz, jest Ci ona cenna i droga. Wiesz, że jesteś w stanie oddać za nią życie, którego sobie bez tej osoby nie wyobrażasz. Czujesz się szczęśliwy gdy z nią jesteś ....bla bla bla bla. .... To to jest właśnie miłość. I nie ważne czy czujesz ją do chłopca czy do dziewczynki, ważne by była odwzajemniona.

No i the end. nie widzę problemów. Czemu według ciebie dziecko miało by nie zrozumieć? To my wpajamy dzieciom zasady. Gdyby rodzice nauczyli Cię, że Twoje miejsca intymne wcale nie są intymne i nie musisz ich zakrywać, bez skrupułów chodziła byś pół nago. Wszystko zależy od wychowania.

Blak 
(nie)zwyczajny

Wysłany: Sob 29 Sie, 2009   

pussy28...

Widzisz, zadajesz pytanie. W sposob napastliwy na dodatek. Dostajesz odpowiedz. I szklaneczke zimnej wody - umowmy sie, do wiadra, to temu bylo daleko - Jedyna Twoja na to odpowiedzia, jest kolejna napasc... :lol: :lol: :lol:

Tylko tyle mozna by napisac. Ale nie zrobie tego, bo w zasadzie marnujesz moj czas.

Bo widzisz. Umiem, a nawet lubie czasem pozartowac. Ale jesli dyskutuje i to na powazne tematy, to lubie to robic na powaznie.
Jesli jedyna Twoja reakcja na innosc - ktora jest praktycznie nieistotna w swojej minimalnosci. W koncu roznica miedzy homo i hetero jest taka, ze jedni wola lody czekoladowe, a inni waniliowe.
Zatem, jesli Twoja jedyna na to reakcja, jest agresja a pozniej ucieczka - "lepiej zamknac ten temat", to po prostu marnujesz moj czas. Zero argumentacji, czy przemyslen - w kazdym razie przelanych na forum.

Oczywiscie masz do tego prawo, choc po prostu szkoda, bo o ile wyczytalem Cie do tej pory, masz niezle poukladane w glowie...

I podtrzymuje swoje uprzednie argumenty uzupelnione przez Nedzie, ktorej dziekuje za slowa poparcia.

`Absurdem jest dzielić ludzi na dobrych i złych. Ludzie są albo czarujący, albo nudni.`

thereasonofme 
Man In The Rain

Wysłany: Pią 04 Wrz, 2009   

Myslalem nawet czy by nie zamknac tematu, ale...
Nie zamykam tematu lubie to czytac.. to podejscie samo w sobie jest naprawde zrozumiale dla mnie jak i dla kazdego kto to czyta tak naprawde. czy sie z tym muze zgadzac ? oczywiscie, ze nie nie jest to z gory narzucone, ze tak ma byc ;)
jest to rozmowa w sumie bezsensu
bo tych samych argumentow mozna uzywac w druga strone ;)
dzieci podejrzewam wogole nie patrza na ten problem w ten sposob. w Zasadzie to "my" rzekomo dorosli takie problemy wynajdujemy. Grunt aby dzieci byly kochane tak jak na to zasluguja. One wkoncu nasza przyszloscia sa. Nie wpuszczajmy je w takie same malinowe kompleksy i chore zludzenia jakimi nas obarcza ten swiat. Tego sobie i wam życze ;)

pussy28 

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Wto 15 Wrz, 2009   

thereasonofme, masz racje jednak miłośc to nie wszystko ( jak to w żyuciu bywa ). Jednak dziecko to nie pole do żądnych eksperymentów a adopcja dziecka przez parę homoseksualną to eksperyment. Nie należy również zapomnieć, że przekonania przekonaniami ale trzeba pamiętać o tym jakie to będzie miało konsekwencje w przyszłości dla dziecka a to podstawowy piorytet.Podstawa to kierowanie się dobrem dziecka. na zajęciach z teroii pedagogiki wykładowczyni opowiedziała o zdarzeniu które miało niedawno miejsce w jednym z przedszkoli.Chłopczyk, który dotychczas uczęszczał do holenderskiego przdszkola, które prosperowało według teroii pedagogicznej Marii Montesorri ( to przedszkole dla dzieci wymagających specjalnego wychowania ale w takich krajak jak np Holandia czy Belgia bywa , żę stosuje się tę teorie również w normalnych przedszkolach, w takim przedszkolu dziecko samo decyduje co będzie robić i czego się będzie uczyć samo decyduje jakie są zasady, opiekun jedny nie pomaga i czówa nad bezpieczeństwem (korzystając z przygotowywanych narzędzi dydaktycznych) trafił w Polsce do normalnego przedszkola. Na zajeciach dzieci brały udział w konkursie , oczywiscie wygrany zgarnia nagrode. Chłopczyk nie był nauczony co to wygrana, rywalizacja, zasady, bo w jego śiecie takie czynniki nie istniały itp. Przegrał, z wściekłości pobił wygranego . To przykład na to jak ciężko przewidzieć konsekwencje eksperymentu w momencie gdy dziecko znajdzie się w normalnym świecie i środowisku.
Wybaczcie Nedzia, iBlak, ale wasze argumenty z pedagogicznego punktu widzenia są nie do zaakceptowania, ale nie mam ochoty dyskutoważ z 17-22 latkami na temat wychowywania dzieci, bo nie macie o tym zielonego pojęcia. To wszystko w tym temacie thereasonofme, zamknij temat.

Blak 
(nie)zwyczajny

Wysłany: Wto 22 Wrz, 2009   

Pani dorosla nie ma nic do powiedzenia i zamyka temat.
Jakie to... dorosle :D :D:D
Az szkoda, ze TAKIE osoby wiedza cos o wychowywaniu dzieci. Zal dzieci

myaka 
Zboczuszek

Wysłany: Sro 23 Wrz, 2009   

pussy28 napisał/a:
Podstawa to kierowanie się dobrem dziecka. na zajęciach z teroii pedagogiki wykładowczyni opowiedziała o zdarzeniu które miało niedawno miejsce w jednym z przedszkoli.Chłopczyk, który dotychczas uczęszczał do holenderskiego przdszkola, które prosperowało według teroii pedagogicznej Marii Montesorri ( to przedszkole dla dzieci wymagających specjalnego wychowania ale w takich krajak jak np Holandia czy Belgia bywa , żę stosuje się tę teorie również w normalnych przedszkolach, w takim przedszkolu dziecko samo decyduje co będzie robić i czego się będzie uczyć samo decyduje jakie są zasady, opiekun jedny nie pomaga i czówa nad bezpieczeństwem (korzystając z przygotowywanych narzędzi dydaktycznych) trafił w Polsce do normalnego przedszkola. Na zajeciach dzieci brały udział w konkursie , oczywiscie wygrany zgarnia nagrode. Chłopczyk nie był nauczony co to wygrana, rywalizacja, zasady, bo w jego śiecie takie czynniki nie istniały itp. Przegrał, z wściekłości pobił wygranego . To przykład na to jak ciężko przewidzieć konsekwencje eksperymentu w momencie gdy dziecko znajdzie się w normalnym świecie i środowisku.

Radzę zmienić "wykładowczyni -ę" - nie mam pojęcia cóż to za słowo, tylko je cytuję. Bo jeśli uczą Was / Ciebie, że pedagogika M. Montessori to wychowanie dzieci "wymagających specjalnego wychowania", jeśli owa "wykładowczyni" pedagogikę tę nazywa eksperymentem na dzieciach.. to lepiej niech Was wcale nie uczą, bo po co uczyć bzdur.
M. Montessori to jedna z większych reformatorek w dziale edukacji przedszkolnej i żaden szanujacy się pedagog nie nazwie jej metod eksperymentem. Montessori stworzyła także podstawy pedagogiki dzieci upośledzonych, ale w życiu nie słyszałam/nie czytałam aby przedszkola, które pracują wg jej metod było "przedszkolem dla dzieci wymagających specjalnego wychowania". I że niby tylko w Belgii i Holandii stosuje się je w zwyczajnych przedszkolach?
Większych bzdur dawno nie słyszałam. Naprawdę.

Co do tematu ja już się tu wypowiadałam kilka razy. I nadal jest to aktualne więc raczej powtarzać się nie będę. Chciałam tylko zwrócić na zupełnie niefortunne porównanie "eksperymentu" M. Montessori i adopcji przez pary homoseksualne.

Tak na marginesie jeszcze, może dla wiadomości owej mądrej "wykładowczyni". Obecnie przedszkola pracujące wg metody M. Montessori są uznawane za jedne z lepszych. W Polsce rozwijają się świetnie, każdy duży ośrodek może pochwalić się taką placówką. Chętnych nie brakuje, a czesne w owym przedszkolu niestety przewyższa kilkakrotnie przedszkole tradycyjne.

Koleżanka zarzuca, że z 20-latkami o wychowaniu mówić nie będzie, bo są za głupi. Sama rzuca pojęciami pseudo-mądrymi, które niestety nie są do końca właściwe i poprawne :)

A na marginesie - witam wszystkich po przewie, dawno mnie tu nie było :)

thereasonofme 
Man In The Rain

Wysłany: Pią 25 Wrz, 2009   

pussy28 napisał/a:
thereasonofme, masz racje

wiem, ze mam ;) ^^ lubia czasem miec ale mniejsza o to rozmowa naprawde rozwija sie swietnie ;) i nie ma co nerwow w to wkladac poprostu polemizujemy prawda ? ;)

Blak 
(nie)zwyczajny

Wysłany: Pią 13 Lis, 2009   

http://wyborcza.pl/1,7547...h_tatusiow.html

HA
i dobrze.
Szkoda tylko, ze wciaz istnieja "persony" ktore maja z tym problemy...
No coz i tak jest lepiej. Dzis w Ameryce lub Europie niewielu ludzi by ich za to ukamienowalo... To jakis postep. Ale jeszcze spoooro przed nami.
Ale podkreslam, jest lepiej niz bylo. Moze juz nasze wnuki nie beda z tym mialy zadnego problemu :)
Oby. 3mam kciuki :wink:

Gatta 
Gatta in wonderland

Wysłany: Pią 13 Lis, 2009   

Blak napisał/a:
Moze juz nasze wnuki nie beda z tym mialy zadnego problemu

Chyba szybciej koniec świata będzie :D

Nedzia 
SexiMówca
kusicielka

Wysłany: Nie 15 Lis, 2009   

Gatta napisał/a:
Blak napisał/a:
Moze juz nasze wnuki nie beda z tym mialy zadnego problemu

Chyba szybciej koniec świata będzie :D

:lol: Chyba jednak bliżej do apokalipsy niż do tolerancji :D Gatta ma racje :)

Blak 
(nie)zwyczajny

Wysłany: Sob 28 Lis, 2009   

http://www.youtube.com/wa...feature=related
edukacyjny o homosexualizmie.extra!

Gatta 
Gatta in wonderland

Wysłany: Nie 29 Lis, 2009   

dobre :D

dasti 

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Pon 30 Lis, 2009   

Brawoooo nie mogę sie oprzec-skojarzyło mi sie to ze starym edukacyjnym filmem "Było sobie życie"
A temacie dodam ...Blak, jestes mistrzem argumentu :)

Odpowiedz do tematu