Witam . Moja Kobieta jako antykoncepcje stosuje tylko plastry. Czy jest to pewny sposób ? Lekaż powiedział jej że nie musi sie o nic martwić .Ona na podstawie swoich doświadczeń mówi to samo , że mogę być spokojny. Co o tym sądzicie ?
Sądzę że nie ma 100% metody antykoncepcji, ale plastry działają prawie tak samo jak tabletki. Z tym że są mniej wygodne i tyle.
Poza tym zaufałbym lekarzowi
_________________ "Miłość, czymkolwiek jest, niech będzie pozbawiona udawania."
czy ja wiem czy mniej wygodne?? Plaster przyklejasz i masz na tydzien tabletke się lyka codziennie o wyznaczonej porze... wiec nie wiem co mniej wygodne, ja zaczynam sie nad plastrami zastanawiać.
_________________ PRAWDZIWA KOBIETA:
nigdy nie ma- czasu, pieniędzy, w co się ubrać
zawsze ma- rację, genialne dzieci, męża idiotę
z niczego potrafi zrobić- kapelusz, sałatkę, awanturę
Stosuję plastry od roku a moja przyjaciółka od ponad 2 lat i jak do tej pory nie jesteśmy mamami:P To czy są wygodniejsze to zależy już od osoby, która je używa. Mnie denerwowało codzienne branie tabletek, ciągle zapominałam o nich i podobno bardzo szkodzą wątrobie więc plastry jak dla mnie są super:)
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 01 Cze 2007 Posty: 1107
Wysłany: Sro 05 Lis, 2008
Właściwie to spoko w końcu antykoncepcja to przeciwdziałanie ciąży...niechcianej ciąży...ok.Teraz wybieramy najlepszą i najwygodniejszą metodę zabezpieczenia...tabletki szkodzą na wątrobę,plaster nie sprawdza się u otyłych a paten. się pieni i trzeba odmierzać czas.A czy nie lepiej polegać na starej dobrej prezerwatywie??
Po pierwsze nie obciążamy organizmu a po drugie zmniejszamy ryzyko zarażenia się czymś.
Czy zdajecie sobie sprawę,że sypiając z partnerem(partnerką)bez prezerwatywy -sypiamy ze wszystkimi jego(jej)poprzednimi kochankami?
No i co już niejednokrotnie było tu powiedziane :nic nie daje 100% gwarancji
_________________ ...pójdę do piekła,uwiodę szatana i razem będziemy rządzić Światem...
A czy nie lepiej polegać na starej dobrej prezerwatywie??
po entym razie gdy pękła nie wytrzymałam narwowo, bo nie będę sobie głowy zawracac jak nastolatka tym czy jestem czy nie jestem juz mamusią.
dasti napisał/a:
Czy zdajecie sobie sprawę,że sypiając z partnerem(partnerką)bez prezerwatywy -sypiamy ze wszystkimi jego(jej)poprzednimi kochankami?
no to ja wiem ale zawsze można sobie zrobic badania i tyle
dasti napisał/a:
nic nie daje 100% gwarancji
bo widzisz w zyciu na 100% sa pewne podatki i smierć...
_________________ PRAWDZIWA KOBIETA:
nigdy nie ma- czasu, pieniędzy, w co się ubrać
zawsze ma- rację, genialne dzieci, męża idiotę
z niczego potrafi zrobić- kapelusz, sałatkę, awanturę
Wysłany: Sob 28 Lut, 2009
Przygodę z plastrami jak zaczęłam tak szybko skończyłam i nigdy więcej już do nich nie powrócę.
Na pewno są skuteczne, podobnie jak pigułki, ale wygoda i higiena pozostawia wiele do życzenia. Zimą jeszcze jakoś to znosiłam, ale latem czułam się niekomfortowo, gdy po 5 dniach przy plastrze zbierał się kurz.
Zupełnie nie dla mnie.
_________________ "Kiedy nie miałam już nic do stracenia, dostałam wszystko. Kiedy o sobie zapomniałam, odnalazłam samą siebie. Kiedy poznałam upokorzenie i całkowitą uległość, stałam się wolna"
Wysłany: Czw 30 Kwi, 2009
Gatta napisał/a:
myaka napisał/a:
przy plastrze zbierał się kurz.
Ja nie używałam, ale koleżanka mówiła, że się brudzi i jest bleee...
Strasznie bleee to jest. Jeszcze zimą, gdy ciało zakryte można to jakoś znieść, ale latem.. masakra.. Nie dość, że brudne to jeszcze ciało pod takim plastrem się poci [przynajmniej moje]..
Nawet gdyby mi teraz mieli za to płacić nie przykleję sobie tego dziadostwa nawet na jeden dzień..
_________________ "Kiedy nie miałam już nic do stracenia, dostałam wszystko. Kiedy o sobie zapomniałam, odnalazłam samą siebie. Kiedy poznałam upokorzenie i całkowitą uległość, stałam się wolna"
Powyzsze opinie mówia same za siebie: plastry sa niewygodne i także je odradzam,nie nadaja sie zarówno na zimę jak i na lato. I ktos mądrze napisał: nie ma 100% zabezpieczenia prze ciążą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum