To bardzo smutne, ale tolerancja w naszym kraju stoi na fatalnym poziomie. Politycy jako światli i wykształceni ludzie powinni walczyć z brakiem tolerancji - niestety, nie robią tego (przynajmniej większość z nich nie robi). Muszę przyznać, że jest mi bardzo przykro, gdy jadę autobusem i słyszę, jak ktoś mówi o lesbijkach ,,lesby", ,,pizdojebki" i wyraża się o nich z pogardą. Moim zdaniem są to bezmyślni ludzie, poniewaz nie myślą, że może w tym samym autobusie jest jakaś lesbijka i ich uwagi mogą ją zranić. Dlatego proszę wszystkich heteroseksualnych - zastanówcie się, zanim powiecie coś obraxliwego o lesbijkach lub gejach. Jestesmy takimi samymi ludxmi jak Wy i tak samo odczuwamy smutek i cierpienie. Czy Wam jest miło, jak ktoś Was obraża? Na pewno nie. Więc pomyślcie o nas - jak musimy się czuć, będąc odrzuconymi przez większość społeczeństwa...
Ostatnio zmieniony przez polandman Pią 05 Sty, 2007, w całości zmieniany 1 raz
Hej, może pocieszy Cię fakt, że pracowałem kiedyś z homoseksualistą i powiem szczerze, naprawdę współpraca przebiegała bezproblemowo. W życiu prywatnym okazał się równie życzliwy. Co do tolerancji społeczeństwa: jeszcze dużo musi sie zmienić w polskiej mentalności ale małymi krokami do przodu. Nie da sie osiągnąć zamierzonego celu w kilka dni. Wy jako homoseksualiści musicie uzbroić sie w ciepliwość.
Co do moich poglądów: toleruję wasza nazwijmy to "odmienność" do pewnego czasmu, kiedy taka osoba zacznie kleić sie do mnie wtedy staram sie grzecznie zwrócić uwagę, niestety kiedyś i to nie pomogło, musiałem zainterweniować bardziej stanowczo.
Zaproszone osoby: 4 Pomogła: 3 razy Wiek: 22 Dołączyła: 29 Gru 2006 Posty: 1532 Skąd: Potato City
Wysłany: Pią 05 Sty, 2007
Zielonooka napisał/a:
Politycy jako światli i wykształceni ludzie
tu bym się kłóciła, a poza tym mój najlepszy przyjaciel jest gejem
_________________ Jak to powiadają... Kto rano popieprzy, dzień ma potem lepszy... Silence! I ban you! Przyszła Pani Seksuolożka
Babę zesłał Bóg, raz mu wyszedł taki cud...
Babę zesłał Bóg, co innego przecież mógł...
Żeby dobrze zrobić wam, babę zesłał Pan...
Zaproszone osoby: 4 Pomogła: 3 razy Wiek: 22 Dołączyła: 29 Gru 2006 Posty: 1532 Skąd: Potato City
Zielonooka napisał/a:
ta ,,światłość"
bardziej mi chodziło o "wyształceni"
_________________ Jak to powiadają... Kto rano popieprzy, dzień ma potem lepszy... Silence! I ban you! Przyszła Pani Seksuolożka
morgothdbma napisał/a:
ma doktorat, więc respekt (ale matury nie ma)
osobiscie nic naie mam do ludzi homo, ale musze powiezdziec ze w moim otoczeniu jest wiele osób które uwazaja takich ludzi za podrase, co jest bardzo przykre..
Pomogła: 12 razy Wiek: 24 Dołączyła: 03 Mar 2007 Posty: 947 Skąd: Anialand
Wysłany: Nie 11 Mar, 2007
Ale wecie co zauwazylam,ze wiele osob mowi o tolerancji, agdy zapyta sie je o to czy chcialyby aby ich dzieci chodzily do klasy z dzieckiem ktore ma dwie mamusie,czy powinni zawierac legalne zwiazki,albo czy chcialyby aby w okolicy ich domostw powstal bar dla homosexualistow to maja mieszane uczucia.W takim razie gdzie ta tolerancja??Moim zdaniem troche zbyt czesto myli sie slowo tolerancja z akceptacja.
_________________ - Do czego służą kolce?
(...)To tylko złośliwość kwiatów.
-Kwiaty są słabe, są naiwne. One zabezpieczają się, jak mogą. Im się wydaje, że z kolcami są bardzo groźne.
aniuchat, poniekąd masz rację. Należy rozdzielać te dwa pojęcia tolerancja a akceptacja.
Jeżeli poszło już o dzieci w związkach homoseksualnych. Na dzień dzisiejszy napewno nie zaakceptuję tego, że para gejów czy lesbijek zaadoptuje dziecko. Taki młody człowiek powinien mieć prawo wyboru. Trzeba się zastanowić nad tym ile przykrości i zła stanie mu na drodze tylko przez to, że w przeszłości jego "rodzice" (homoseksualiści) sdecydowali się na adopcję. Oczywiście mówimy tylko i wyłącznie o sytuacji w naszym kraju i nie ma co porównywać zachowań i reakcji społeczeństwa z innych krajów.
Jestem ciekaw jakie jest Wasze stanowisko w sprawie adopcji dzieci przez pary homoseksualne?
Pomogła: 12 razy Wiek: 24 Dołączyła: 03 Mar 2007 Posty: 947 Skąd: Anialand
Wysłany: Nie 11 Mar, 2007
Jestem absolutnie przeciwna i to nie dlatego ze uwazam homosexualisow za podrase,tylko poprostu homoseksualni rodzice wychowaja kolejnego homosexualiste,bo jakos nie wydaje mi sie,aby dziecko wychowujace sie w takiej rodzinie moglo normalnie patrzec na sprawy damsko meskie.Dla takiego szkraba,normalne sa 2 mamy,2 tatusiowie...Niestety mowie zdecydowane NIE!!!
_________________ - Do czego służą kolce?
(...)To tylko złośliwość kwiatów.
-Kwiaty są słabe, są naiwne. One zabezpieczają się, jak mogą. Im się wydaje, że z kolcami są bardzo groźne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum